FAQ Vraag antwoord

Vraag en antwoord

 • Voor bijna iedereen. Voor zowel vrouwen als mannen.

  • Heeft u geen volle wenkbrauwen, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen meer?
  • Heeft u moeite met make-up aan te brengen in de juiste vorm?
  • Heeft u weinig tijd voor het aanbrengen van make-up?
  • Wilt u er altijd perfect verzorgt uitzien ieder moment van de dag?
  • Wilt u tijdens het sporten, saunabezoek, zwemmen of zonnen uw expressie behouden?
  • Bent u allergisch voor make-up of make-up remover?
  • Gaat u binnenkort aan een chemo-kuur beginnen of heeft u die ondergaan?- Draagt u een bril of contact lenzen?
  • En dan de belangrijkste vraag: Zou u graag permanente make-up willen, maar durft u niet omdat u bang bent voor de verkeerde vorm en kleur?

  Kortom permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep. Wij hebben zelfs mannen als klant, waarbij wij ‘onzichtbare’ correcties toepassen in wenkbrauwen, wimperverdichting, littekencorrecties en hoofdhaar tatoeages bij kalende mannen.

 • Nee… Permanente make-up is niet helemaal gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur van Ecuri waar uw specialist mee werkt en de verdoving met Emla-crème die u op recept van de huisarts haalt bij de apotheek, kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden. Krab eens zacht met uw nagel over de bovenkant van uw hand. Dit is ongeveer wat u voelt.

 • Over het algemeen blijft permanente make-up (PMU) altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der tijd wel licht vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk van persoon tot persoon. Afhankelijk van je huidtype, celvernieuwing, afweermechanisme, kleurkeuze van pigment, invloed van UV-licht, sauna, gebruik van peelings en fruitzuren, crèmes met blekende bestanddelen of vitamine A is het bij iedereen een ander verhaal. De ene pigmentatie blijft 3 tot 5 jaar mooi, de ander heeft binnen een jaar een opfris-beurt nodig. Touch up noemen we dit. Aangezien we net onder het huidoppervlak pigmenteren om de kleuren mooi fris te houden wordt aanbevolen iedere 1 à 2 jaar terug te komen voor een touch up behandeling.

 • U kent vast wel iemand in uw omgeving waarbij ooit permanente make-up (PMU) gezet is die niet goed gelukt is. Het resulteerde in ongelijke rare boogjes, kommaatjes, streepjes of balkjes en ook nog eens in een verkeerde kleur. PMU is een mooi vak, maar helaas heeft niet iedereen er verstand van. Goedkoop is in de meeste gevallen ook duurkoop. Verwijderen van verkeerd geplaatste PMU kost meer dan het te laten zetten. Ik kan u maar een advies geven… Doe eerst goed uw huiswerk. Vergelijk kritisch de websites van diverse salons, kijk wat de ervaring van de specialiste is aan de hand van originele voor en na foto’s. Zo voorkomt u dat u rondloopt met oranje opgekleurde wenkbrauwen in een ongelijke vorm.

 • Gelukkig is dit bij ons nog niet eerder voorgekomen en mocht dit ooit gebeuren, dan zoeken wij uiteraard met u mee naar een passende oplossing. Service staat bij ons hoog in het vaandel. U heeft bij ons de volledige controle over de behandeling. Voordat wij starten met pigmenteren, wordt eerst voorgetekend. Aan de hand van uw wensen kiest uw specialist de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren. Tussendoor krijgt u enkele malen de mogelijkheid te kijken zodat u het proces kunt volgen. Kleine correcties kunnen direct na behandeling worden uitgevoerd. De volgende keer bij uw nabehandeling kan eventueel vorm en kleur aangepast worden afhankelijk van uw genezing.

 • Nee! Uw specialist heeft de keuze uit zeer veel kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialist een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan hij of zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past.

 • Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient voornamelijk om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

 • Nee… Dit is absolute onzin. Wij zijn van mening dat een mooie wenkbrauw in 3D is. De pigmentatie is voor de vorm en kleur, en de bestaande haartjes versterken alleen maar het ruimtelijke effect waardoor het er natuurlijker uit komt te zien. Pas als we echt buiten de werkelijke wenkbrauwvorm gaan werken (in overleg met de klant), kunt u ervoor kiezen de haartjes te epileren die niet binnen de pigmentatie vallen.

 • Nee, u kunt niet zomaar binnenlopen. Wij werken op afspraak zodat wij u de aandacht kunnen geven die nodig is. Alvorens uw specialist met een permanente make-up behandeling begint vindt er altijd eerst een intakegesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialist uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn betreffende permanente make-up contouren. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe het beste en mooiste resultaat met permanente make-up kan worden verkregen.

 • Over het algemeen duurt een eerste behandeling van wenkbrauwen of uitgebreide eyliners inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 1½ uur tot 2 uur. Nabehandelingen en kleinere behandelingen duren beduidend korter. U kunt ook eerst een consult aanvragen. Wij reserveren 15 minuten voor u. Dit consult is gratis. Klik op onze online agenda voor het inplannen van uw consult of behandeling, en zie wat voor tijd er voor u gereserveerd wordt.

 • Er zijn een paar zaken waar u rekening mee moet houden, deze vind u onderaan in de FAQ-lijst. In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. U moet het zien als een schaafwondje dat moet gaan genezen. U krijgt van uw specialist een sachet mee met een verzorgende vaseline, breng dit enkele malen per dag aan teneinde ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn. Verder hebben wij voor u een overzicht samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Deze krijgt u mee na afloop van de behandeling. Uw specialist neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

 • De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Het pigment mengt zich met wondvocht(die veel ijzer bevat) daardoor komt de kleur donkerder over. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 30-40% in intensiteit af binnen een week.

  Het resultaat van de hairstrokes is volledig afhankelijk van de type huid waarin gewerkt wordt. Het is namelijk zo dat de techniek over het algemeen hetzelfde is, maar dat het resultaat per huid kan verschillen. Dit heeft te maken met de vetheid van de huid, de doorbloeding, de dikte, de dunheid en of je veel last krijgt van eventueel wondvocht. Ook mensen die al eens eerder hun wenkbrauwen gepigmenteerd hebben gehad, kunnen vanwege oud littekenweefsel een ander resultaat boeken. Van tevoren kan het resultaat moeilijk worden vastgesteld. Zo kan het zijn dat haartjes bijvoorbeeld iets dikker uitvallen dan de bedoeling was. Of dat er weinig van de pigmentatie overblijft na de eerste behandeling. Gelukkig ben je in handen van professionals en wij gaan altijd voor het mooist haalbare resultaat. Bij de nabehandeling gaan we de pigmentatie evalueren en passen we de behandeling  daar op aan tot het gewenste resultaat bereikt is.

 • Ja! Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiënerichtlijnen van het LCHV welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met de GGD en het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd. Wij zijn in het bezit van een vergunning van het Ministerie van Volksgezondheid, en zijn staan op de pagina: www.veiligpmu.nl van de GGD.

 • Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een make-up artist voor u klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt of uw lippen corrigeert? Gaat deze make-up artist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u jarenlang elke dag opnieuw ervaart. Verder krijgt u ook veel zelfvertrouwen doordat u weet dat u er altijd goed uit ziet. En zelfvertrouwen is onbetaalbaar.

 • Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Toch is tatoeëren een verhaal apart en blijft een compleet andere techniek waarbij pigment tot wel 5 keer dieper in de huid gezet wordt). Vaak zie je dan vervaagde grijze of groenere tekeningen, en dat komt doordat de pigment in de onderste huidlagen (waar de vetcellen zitten) wordt aangebracht. Voor cosmetische pigmentatie is de Tatoeëer methode ongeschikt aangezien de kleuren vaal en niet kleurecht overkomen. Het heeft dan ook geen enkele zin om een permanente makeup dieper aan te brengen aangezien je daar alleen maar lelijke resultaten mee boekt.

 • Tijdelijke tatoeages bestaan niet. Permanente make-up pigmenten vervagen onder andere doordat deze minder diep in de huid gezet worden. Als ze vervaagd zijn vallen ze niet meer op tussen wimperhaartjes of langs de liprand. Echter totaal verdwijnen gebeurt niet. Bij een zogenaamde ‘tijdelijke’ tattoo vervaagt het pigment ook, maar verdwijnt niet in het geheel, dus blijft een wazige vlek over. Deze zijn overigens gemakkelijk te verwijderen dmv Laser.

 • Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen bij uw specialist.
   

  •Haal een recept bij uw huisarts voor Emla-crème, een verdovende crème voor oppervlakkig gebruik, deze bevat Lidocaïne. U dient hier zelf voor te zorgen. (Lidocaine zit ook in de spuitjes van de Tandarts).
   

  •Op de dag van pigmentatie en de dag ervoor: GEEN alcohol, bloedverdunners, of Aspirine gebruiken. Dit maakt het bloed dunner, waardoor pigmentatie haast wel onmogelijk wordt. Wilt u toch iets tegen pijn innemen, gebruik dan paracetamol. Ook liefst de dag voor pigmentatie uit de zon blijven.
   

  •Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur iets donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld uw wenkbrauwen donkerder zijn gedurende de eerste dagen.
   

  •Zorg dat uw haar fris gewassen is: U mag namelijk 3 dagen lang uw haar niet wassen, of gaan sporten/zweten aangezien uw wenkbrauwen 3 dagen niet nat mogen worden. Na de 4e dag is de wond voor het grootste gedeelte gesloten, maar kan nog steeds week worden als u te lang onder de douche staat.
   

  •Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u daarom gedurende 8 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.
   

  •UV-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende 8 dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen. Of wees inventief en draag petjes, grote zonnebril, grote hoed. En smeer goed in met een sunblock!
   

  De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen, maar deze moeten uit zichzelf loslaten. NOOIT pulken, anders trek je het pigment mee.
   

  Het is af te raden om in de eerste dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken. Na de 4e dag mag u weer opmaken.